15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://jsmvastgoed.nl 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Zo parkeer je steeds veilig

Schade aan je auto is heel vervelend en dat je wil altijd zien te voorkomen. Je hebt jezelf al aangewend om overal achteruit in te parkeren. Het wegrijden, vooral na een drukke dag vol met vergaderingen, is dan heel eenvoudig. Ook parkeer je jouw auto nooit meer ergens op een hoek. Je hebt eens gezien dat een andere automobilist de bocht iets te krap nam en daardoor een op de hoek geparkeerde auto behoorlijk raakte. De dader reed snel door en het slachtoffer bleef met de schade achter. De muziek in je auto heb je op een zacht volume zodat je niet teveel afgeleid wordt en je blijft heel goed op je omgeving letten, ook wanneer je wilt gaan parkeren.

Ook thuis parkeer je elke dag je auto. En ook daar bestaat er dus kans op beschadiging of op ongelukjes. Een paar tips om thuis veilig te parkeren lees je hieronder:

  • Hang zachte doeken of kleden aan de muren van je garage zodat de portieren van je auto niet beschadigen tijdens het in- en uitstappen.
  • Als je geen parkeersensoren hebt, kan je een biggenrug een stuk voor de muur of voor het einde van de parkeerplaats ingraven.
  • Een leuke tip is ook een touwtje aan het plafond van je garage hangen met een rubber balletje eraan. Zodra je achterruit het balletje raakt, moet je stoppen. Zo blijf je uit de buurt van de achtermuur. Wel goed uitmeten!
  • Je kinderen, of jijzelf, de tegels in je garage laten tellen wanneer je er achteruit inrijdt.

Maar zo’n biggenrug of varkensrug plaatsen is wel de beste tip natuurlijk. Deze betonnen afscheiding in de grond geeft perfect aan wanneer je ver genoeg gereden bent. En je kan er, met een normale  parkeer snelheid,  niet overheen rijden! 

Voelbare afzetting

Biggenruggen of varkensruggen zijn betonblokken die je vaak als afscheiding bij een parkeerplaats ziet. Deze betonblokken zijn zowel aan de bovenzijde die boven de grond uitsteekt, als aan de zijkanten afgerond.  Ze zijn bedoeld om een fysieke en duidelijk voelbare afscheiding te vormen voor een muur, een gevel van een pand, of voor een rivier of meer. De varkensrug wordt op zo’n manier geplaatst dat je met de wielen van je auto er tegenaan rijdt. Hierdoor stopt de auto en voorkomt de varkensrug of biggenrug dat je te ver doorrijdt en schade maakt. Je wil immers niet per ongeluk de ingang van een bedrijfspand inrijden, de kade afrijden en in het water terechtkomen of ongewild het mooie gemeenteplantsoen oprijden.

Betonnen stootblokken

De betonnen stootblokken, wat varkensruggen en biggenruggen eigenlijk zijn, brengen structuur aan op grote parkeerplaatsen zoals bijvoorbeeld bij ziekenhuizen, scholen en een winkelcentrum. Voorkom gevaarlijke situaties met het plaatsen van betonnen biggenruggen.

Categorie:Wonen
Vorig bericht
De voordelen van LED panelen
Volgend bericht
Afvoer ontstoppen: 5 handige tips