15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://jsmvastgoed.nl 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt
zonnepanelen huis (2)

Waar komen de beste zonnepanelen vandaan?

Tegenwoordig houdt iedereen zich er steeds meer mee bezig: groene energie en duurzaam leven. Groene energie kun je op verschillende manieren opwekken. Voorbeelden van duurzame energiebronnen zijn zon en wind. Met zonnepanelen kun jezelf groene energie opwekken. Maar welke zonnepanelen kies je dan? In dit artikel vertellen we je alles over waar de beste zonnepanelen vandaan komen!

De werking van zonnepanelen

Nu je weet dat de zon een duurzame bron van energie is, is het goed om te weten hoe je dit omzet naar groene energie. Hiervoor heb je zonnepanelen, een omvormer en een meterkast nodig.

Zonnepanelen wekken energie op door zonlicht. Dit wordt geabsorbeerd door zonnecellen. Wanneer dit gebeurd zorgen de zonnecellen ervoor dat elektronen gaan bewegen, wat resulteert in spanning in het paneel. Met deze spanning ontstaat er gelijkstroom door de zonne-energie!

Nu de gelijkstroom opgewekt is, moet dit omgezet worden naar bruikbare stroom. Dit wordt ook wel wisselstroom genoemd. Hiervoor is een omvormer nodig. Gelijkstroom wordt namelijk door een omvormer omgezet naar wisselstroom. De omvormer is met een kabel bevestigd aan een vrije groep in de meterkast. Op deze manier kun jij beginnen met het opsparen van groene stroom.

Hier komen de beste zonnepanelen vandaan!

Zonnepanelen worden in veel landen geproduceerd. Er zijn erg veel zonnepanelenmerken en ieder merk wil zich natuurlijk zo goed mogelijk onderscheiden van de rest. Dit doen ze op het gebied van technologie, garantie, energieopbrengst, uitstraling, etc. Wat we vaak zien is dat de verschillen tussen de meeste topmerken niet heel groot is. Daarom vinden consumenten het vaak erg lastig om de juiste zonnepanelen te kiezen.

Er zijn veel landen die goede zonnepanelen produceren. Daarom hebben wij een rijtje gemaakt met de landen met de beste zonnepaneelmerken:

  • China
  • Duitsland
  • Zuid-Korea
  • Verenigde staten
  • Noorwegen

Meer dan drie kwart (80%) van alle zonnepanelen in Nederland komen uit China. Dit is een groot aantal. Dit komt omdat Chinese zonnepanelen vanwege de lage productiekosten een stuk goedkoper zijn. Hierdoor is het voordelig om Chinese zonnepanelen te nemen. Toch zijn er ook nog genoeg niet-Chinese zonnepanelen die erg goed zijn. Duitse zonnepanelen zijn over het algemeen kwalitatief een stuk beter dan Chinese zonnepanelen. Dit komt doordat Duitsland de laatste jaren veel investeert in groene energie.

Duitsland is van Europa de beste op het gebied van genereren van groene stroom door zonnepanelen. Hierdoor is de ontwikkeling van Duitse zonnepanelen door de jaren heen flink verbeterd. Denk hierbij aan de kwaliteit en de duurzaamheid van de zonnepanelen. Dit merk je ook in de prijs, want Duitse zonnepanelen zijn gemiddeld zo’n 5% tot 10% duurder dan Chinese zonnepanelen.

Kortom, Duitse-en Chinese zonnepanelen zijn erg aan te bevelen.

Categorie:Wonen
Vorig bericht
De basis in je badkamer aanpakken
Volgend bericht
Unieke tips voor een luxe tuin