15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://jsmvastgoed.nl 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hoe richt je duurzaam je huis in?

Het respecteren van het milieu en het behoud van de natuur vergt geen grote offers. Heb je ooit gehoord van het gezegde dat, om verandering in de wereld te zien gebeuren, het bij jezelf moet beginnen? Dat is waar deze tekst over gaat.

Hieronder scheiden we 8 eenvoudige tips om nu al thuis toe te passen die helpen jouw huis duurzamer te maken.

 1. Gebruik LED lampen
  LED lampen verbruiken ongeveer 80% minder elektriciteit dan conventionele fluorescentielampen – zonder aan kwaliteit in te boeten.

Behalve dat ze helpen bij het bewust verbruiken van elektriciteit, hebben ze een langere levensduur en bevatten ze geen metalen filamenten, kwik of andere giftige stoffen in de samenstelling, en stoten ze dus geen vervuilende gassen uit in het milieu.

 1. Scheid het organisch afval van het recycleerbaar afval
  Recyclage speelt tegenwoordig een fundamentele rol. Als je in een flat woont, kunt je het afval scheiden en weggooien in de respectieve selectieve verzamelbakken die in het gebouw moeten staan.

Zo niet, scheid en ontsmet de recycleerbare materialen en wikkel ze in materialen die ook recycleerbaar zijn om ze naar distributiecentra te sturen.

 1. Hergebruik het water van de wasmachine
  Het wassen van kleding in de machine verbruikt een aanzienlijke hoeveelheid water en elektrische energie. We weten hoe praktisch het is om de kleren in de machine te wassen, maar om geld te besparen, is de tip om het water te gebruiken om de tuin of jouw wasruimte te wassen.

Probeer bovendien de frequentie tussen de ene en de andere wasbeurt te optimaliseren om het potentieel te benutten en een bewuster verbruik van elektrische energie te hebben.

 1. Water besparen
  In tegenstelling tot het vorige onderwerp is vermindering van het waterverbruik een zeer belangrijke maatregel. Waterbesparing is van essentieel belang om ervoor te zorgen dat dit goed, dat zo essentieel is voor de natuur en voor ons, niet verloren gaat.

Korter douchen, afwassen met de kraan dicht en alleen gebruiken wat nodig is om te koken en het huis te wassen zijn aanbevolen praktijken die al een groot verschil maken in onze dagelijkse routine!

 1. Haal de apparaten ’s nachts uit het stopcontact
  De elektronische apparaten verbruiken energie, zelfs wanneer zij niet werken, als zij zijn aangesloten op het stopcontact. Ze ’s nachts of bij het verlaten van het huis volledig uitzetten zijn dus eenvoudige praktijken die een verschil maken – zowel voor het milieu als voor de verlaging van de kosten op de elektriciteitsrekening.
 2. Planten in huis hebben
  Planten zijn uitstekende bondgenoten om de knusheid van de natuur in huis te halen. Naast het helpen bij de decoratie, zijn verschillende soorten in staat om de lucht te zuiveren en ook een aangenamer aroma in huis te brengen.
 3. Gebruik niet-giftige schoonmaakproducten
  Er is een grote hoeveelheid schoonmaakmiddelen die schadelijke stoffen bevatten en in de lucht verspreiden, zowel voor het milieu als voor de bewoners. Deze producten kunnen in de riolering terechtkomen en verontreiniging veroorzaken.

Om dit soort problemen te voorkomen, moet worden geïnvesteerd in biologisch afbreekbare exemplaren – zoals natuurlijke ontsmettingsmiddelen die thuis kunnen worden bereid door water, schoonmaak alcohol, geraspte kokos zeep en eucalyptus- of lavendelblaadjes te mengen.

Categorie:Duurzaamheid
Vorig bericht
Zijn zonnepanelen het waard voor jou?
Volgend bericht
Kun je het beste kopen of huren?