15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://jsmvastgoed.nl 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt
Depositphotos_106834932_S

Zorg voor een mooi geheel in de woonkamer

Je denkt dat je de woonkamer helemaal op orde hebt, maar merkt toch dat het niet echt een geheel is. Dit gebeurt vaak, en kan door meerdere dingen komen. Gelukkig is hier ook wel wat aan te doen, en dat hoeft niet eens heel ingewikkeld te zijn! In dit artikel vertellen wij je hoe het kan dat je woonkamer er niet uit ziet als een geheel en hoe je dit kunt veranderen.

Bijpassende meubels in de woonkamer

Heb jij meubels in de woonkamer staan die wel dezelfde kleur hebben, maar niet van dezelfde serie zijn? Dan kan dit er voor zorgen dat het niet aanvoelt aan een geheel. Vaak lijken ze wel op elkaar en zien ze er op een afstand hetzelfde uit, maar als je ze dan in dezelfde ruimte plaatst blijkt dit toch niet zo te zijn. Ga je nieuwe meubels kopen, dan doe je er goed aan alles van dezelfde serie te kopen. Zo heb je een televisiemeubel, eettafel en salontafel van dezelfde lijn, wat er al direct voor zorgt dat alles meer een geheel is.

Bankstellen en stoelen van dezelfde stof

Bankstellen en stoelen zijn niet altijd van dezelfde serie te krijgen, en dat kan de zoektocht wat lastiger maken. Kies daarom altijd eerst een bankstel uit die jouw voorkeur heeft. Je kunt dan daarna op zoek gaan naar een mooie set stoelen voor bij de eettafel. Ga je deze stoelen kopen, zorg er dan voor dat je een lapje stof meeneemt van het bankstel, of anders een heel duidelijke foto. Op deze manier is de kans groter dat je met de juiste stoelen thuiskomt, die ook echt bij het bankstel past.

Heb je meubels met een kleur er in? bijvoorbeeld houten kasten met een grijze rand? Dan is het mooi als je bankstellen en stoelen ook in deze grijze kleur zijn. Op die manier verbind je niet alleen de houten meubels met elkaar, maar betrek je ook de bank en de stoelen erbij.

De aankleding van de woonkamer

Naast de juiste meubels is de aankleding van de woonkamer net zo belangrijk. Zorg voor wat leuke kussens op de bank, een lekker plaid voor de koude avonden en wat vrolijke schilderijen, canvasdoeken of posters aan de muur. Erg mooi is het ook om een fotowand. Zo houd je alles mooi bij elkaar, en het zorgt er direct voor dat je aandacht daar naartoe getrokken wordt.

Wees wel voorzichtig met de accessoires die je gebruikt, en zorg er zeker voor dat je er niet teveel van gebruikt. Teveel accessoires zorgen er namelijk vaak voor dat alles wat rommelig oogt. Ook teveel verschillende kleuren kunnen hier voor zorgen, dus houd het bij voorkeur bij één of twee kleuren.

Categorie:Wonen
Vorig bericht
Waarom is het verstandig om je huis te taxeren?
Volgend bericht
De basis in je badkamer aanpakken