15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://jsmvastgoed.nl 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt
Depositphotos_82827606_S

De basis in je badkamer aanpakken

Er is natuurlijk niks mis met een basis badkamer. Zo lang je een fijne, comfortabele ruimte hebt om je te kunnen douchen, een wastafel om je tanden aan te poetsen en een grote spiegel zodat je kunt zien wat je doet, is het prima. Toch kan het na verloop van tijd zo zijn dat je je gaat irriteren aan deze basisinrichting. Een volledige renovatie van de badkamer is erg prijzig, bovendien zit je dan weken in het stof en daar zitten veel mensen niet op te wachten. Hoe je dan toch de basis in je badkamer kunt aanpakken, lees je in dit artikel.

De tegels op de muur

Heb je van die standaard witte tegels op de muur en begin je dat echt zat te worden? Een optie is het dan, om nieuwe tegels te plaatsen. Dit kost alleen wel aardig wat geld, geld dat misschien wel helemaal niet beschikbaar is of liever uit wordt gegeven aan iets anders. Een goedkopere optie is dan om plaktegels te kopen die geschikt zijn voor de badkamer. Deze zijn er in verschillende maten, kleuren en motieven, waardoor jij je badkamer op een redelijk goedkope manier helemaal naar jouw wens kunt maken.

Een andere optie is het, om je tegels te schilderen. Wel moet je er dan rekening mee houden dat dit niet altijd het gewenste effect geeft. Het schilderen van tegels is lastig, en het onderhouden ervan kan moeilijk zijn. Zeker in natte ruimtes zoals de badkamer zal de verf na verloop van tijd gaan vervagen of zelfs loslaten.

Toiletmeubels aanschaffen

Denk je aan een basis badkamer of toilet, dan zie je vaak een standaard wit toilet met een klein fontein om je handen te wassen. Deze zijn vaak niet modern, maar gelukkig wel eenvoudig aan te passen. Er zijn veel verschillende toiletmeubels verkrijgbaar, zelfs met een kastje eronder zodat je al je toiletpapier netjes op kunt bergen. Door juist het fonteintje aan te passen zal het toilet al een hele andere uitstraling hebben. Ook zou je ervoor kunnen kiezen een mooie kleur op de muur aan te brengen en een wandplank op te hangen waar je kaarsen, (nep)planten of fotolijsten op plaatst.

Grote aanpassingen in de badkamer

Wil je toch ook graag een grote aanpassing in de badkamer doen, bijvoorbeeld door nieuw sanitair te kopen? Kijk dan goed naar de afmetingen van de ruimte. Een nieuwe wastafel met moderne kast is erg mooi, maar het moet wel passen op de plek waar jij hem hebben wilt. Ditzelfde geldt uiteraard voor een nieuwe douche, badkuip of een toilet.

Ben je wel tevreden met je douche, maar niet met de douchedeur of juist de cabine? Dan kun je er ook voor kiezen alleen deze te vervangen. Dit is niet alleen een stuk goedkoper, maar kost ook minder tijd. Wel is het ook hierbij weer belangrijk dat je goed naar de afmetingen van de douche kijkt.

Categorie:Inspiratie, Interieur
Vorig bericht
Zorg voor een mooi geheel in de woonkamer
Volgend bericht
Waar komen de beste zonnepanelen vandaan?