15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://jsmvastgoed.nl 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

De 10 leukste woon ideeën

Een eigen plekje creëren waarin je je fijn voelt en je jezelf kunt zijn; dat wil toch iedereen? Hoewel een dak boven je hoofd geen overbodige luxe is, is het ook van belang om je thuis te voelen in huis. Het interieur speelt daarin een belangrijke rol. Je inrichting bepaalt immers voor een groot deel de sfeer. Bijna iedereen vindt mooi wonen belangrijk, maar de juiste inspiratie ontbreekt ons nog af en toe. Zonde, want er zijn genoeg leuke en creatieve manieren om aan de slag te gaan met jouw interieur. Hier 10 woonideeën op een rijtje:

1. Binnentuin

Hoewel niet iedereen groene vingers heeft, is het merendeel dol op het buitenleven. Helaas is niet iedereen gezegend met een buitenruimte. Niet getreurd, want het buitenleven is ook op een eenvoudige manier naar binnen te halen. Kleed de ruimte bijvoorbeeld aan met bloemen en planten. Zo maak je van de kamer jouw eigen gezellige kleine binnentuin.

2. Elektrische haard

Wat is nu fijner dan tijdens een koude winterdag onder een dekentje voor de openhaard kruipen? Een haard zorgt letterlijk en figuurlijk voor warmte. Een elektrische haard past in ieder interieur. De elektrische haard heeft een realistisch vuurbeeld en is bovendien makkelijk in gebruik.

3. Duurzaam wonen

Duurzaamheid is al vele jaren een veel besproken onderwerp. We willen immers nog lange tijd kunnen genieten van Moeder Natuur. Wil jij je interieur opfrissen? Ga dan voor duurzame meubels en accessoires. Sfeervol, goed voor het milieu en ook nog eens gemaakt van materialen die jaren meegaan!

4. Statement piece

Een woningtrend die nu veel te zien is, is het zogenaamde ‘statement piece’. Dit opvallende item in huis geeft snel en gemakkelijk sfeer aan de ruimte. Ga jij voor een groot kleurrijk schilderij of kies je toch liever voor excentriek beeld?

5. Houten ramen

Als het aankomt op ramen zijn aluminium en pvc nog altijd de favoriete materialen. Toch kent het gebruik van houten kozijnen ook vele voordelen. Zo is hout een duurzaam en sterk materiaal, isoleert het perfect en past het ook nog in iedere interieurstijl. Zowel de klassieke als landelijke stijlen, als de industriële en Scandinavische stijl.

6. Woontrend ‘Atelier’

Ben jij een creatieveling en heb je altijd al als een kunstenaar willen leven? Dit is je kans! Deze trend is een ode aan een interieur vol karakter en sfeer. Niets is te gek. Vertrouw vooral op je eigen creativiteit.

7. Terracotta

Hoewel je hierbij misschien gelijk aan plantenpotten denkt, kun je terracotta ook op vele andere manieren verwerken in je interieur. De aardetint met bruin en oranje geeft namelijk gelijk veel warmte en sfeer. Zeg maar dag tegen je witte muren!

8. Japandi

Deze nieuwe woonstijl is te omschrijven als een mix van Scandinavische functionaliteit en Japans minimalisme. Functie en eenvoud staan hierin dus centraal. Ideaal voor een praktisch, natuurlijk en rustig interieur.

9. Natuurprints

Zijn jouw muren toe aan een nieuw behang? Door de (her)waardering van de natuur zijn natuurprints weer helemaal populair. Prints met grote bladeren en rozen kenden we al, maar ook prints van gedroogde bloemen en abstracte dieren zien we steeds vaker.

10. Lambrisering verven

Twijfel je nog over een nieuwe kleur op je witte muur? Dan is een lambrisering verven misschien wel iets voor jou. Je geeft een verticale of horizontale helft van de muur een kleur, terwijl je andere helft wit laat. Dit geeft een fris en speels uiterlijk aan je interieur.

Categorie:Wonen
Vorig bericht
Kun je het beste kopen of huren?
Volgend bericht
Hoe kun je jezelf het best inspireren voor het inrichten van je huis?