15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://jsmvastgoed.nl 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Alles wat een bouwvakker nodig heeft!

Professionele bouwvakkers hebben een hoop materiaal, hulpmiddelen, gereedschappen en apparaten nodig om hun werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. Welke hulpmiddelen horen er sowieso in het assortiment van een bouwvakker te zitten? Wij vertellen het je hier!

  1. Beschermende kleding

Wat trek je aan? Het is belangrijk om beschermende kleding te dragen, om veilig aan het werk te kunnen gaan. Essentieel zijn veiligheidsmaterialen als een helm, veiligheidsbril, oorbeschermers, stofkappen, kniebeschermers en handschoenen. Natuurlijk horen ook stevige werkschoenen met een beschermende stalen neus tot de standaarduitrusting van een bouwvakker en valt er te kiezen uit een breed assortiment werkbroeken, jassen en overalls die kwalitatief sterk zijn en lang mee gaan.

  1. Handgereedschap voor iedere klus

Handgereedschap is letterlijk en figuurlijk handig bij iedere bouwklus. Oftewel: kwalitatief goed handgereedschap is onmisbaar voor iedere bouwvakker. Denk hierbij aan de voor de hand liggende gereedschappen als hamers, beitels, priemen, troffels en waterpomptangen, maar vergeet ook niet om een of meer schroefsleutels, schroevendraaiers, handzagen, een spanningsmeter, waterpassen en geschikte meetlatten aan je gereedschapskist toe te voegen.

  1. Apparatuur en machines

Elektrisch gereedschap en machines kunnen het werk bouwvakker beduidend verlichten. Vergeet dan ook niet om een voorraad elektrisch gereedschap en machines mee te nemen als je naar een klus gaat. Denk hierbij aan elektrische zaagmachines, sloophamers, een (allround) accuboormachine, enkele acculaders en een goede allround bouwstofzuiger.

  1. Onmisbare materialen en hulpmiddelen

Echt onmisbaar voor een bouwvakker, zijn de (kleine) materialen en hulpmiddelen, zoals schroeven, bouten, boortjes, pluggen, kwasten, tie wraps, emmers en schuurmiddelen (zoals schuurpapier en schuursponzen). Het is belangrijk hier een flinke voorraad van mee te hebben naar iedere klus. Afhankelijk van de specifieke klus, mogen ook verf, impregneermiddelen, verlengsnoeren, alleslijm, houtvuller en pur niet in je collectie ontbreken.

  1. Werkmateriaal voor hoogte

Ten slotte is het belangrijk om te denken aan werkmateriaal voor hoogtes. Een kleine trap of een rolsteiger is zeer aan te raden in het assortiment hulpmiddelen van iedere bouwvakker. Zonder deze hulpmiddelen is klussen op hoogte niet mogelijk.

 

Categorie:Inspiratie
Vorig bericht
Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuw huis?
Volgend bericht
Waarom een terrasoverkapping een goed idee is