15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://jsmvastgoed.nl 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Waarom kiezen voor een tuinhuis met overkapping?

Veel mensen dromen van een tuinhuis met overkapping. Daar is ook wel wat voor te zeggen, want als je een mooie tuin tot je beschikking hebt, wil je daar natuurlijk zo veel mogelijk van kunnen genieten. Een tuinhuis, laat staan een tuinhuis mét overkapping, is geen alledaagse uitgave. Daar mag dus wel wat tijd voor uitgetrokken worden. In dit artikel helpen we jou alvast een eindje op weg door de belangrijkste voordelen op een rijtje te zetten.

Buiten genieten van elk weer

In ons kikkerlandje kan het weer behoorlijk wisselvallig zijn. In de zomer kan het bloedheet zijn, maar de zonnige dagen kunnen ook net zo snel weer afgewisseld worden met regen. Wil je in de zomer een beschut plekje, maar de rest van het jaar ook buiten beschut kunnen zitten als regent? In dat geval is een tuinhuis met overkapping de ideale oplossing.

Vele stijlen mogelijk

Niet minder belangrijk: er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Er is vast en zeker wel een stijl die bij jouw smaak en wensen past. Neem maar eens een kijkje op de website van blokhutwereld.nl of laat je helpen door een adviseur in hun showroom in Amstelveen. Ze zijn nummer één in maatwerk, waardoor niks te gek is en alles naar jouw wensen aangepast kan worden. Waar je dan aan moet denken? Je kunt zelf het soort dak bepalen, extra ruimtes creëren, lengtes van de wanden bepalen en ook kiezen uit verschillende soorten houtdiktes, om slechts enkele voorbeelden te noemen. Oh, en hadden we al verteld dat je zelfs (extra) ramen en deuren kan toevoegen? Bij dezen. Moet de tuinhuis geïsoleerd worden? Kies dan voor een isolatiepakket voor de wanden, vloer en dak.

Het verhoogt de waarde van je huis

Een tuinhuis uitbreiden met een overkapping kost aanzienlijk minder dan een aanbouw, maar je kunt wel de waarde van je huis verhogen. Komt dat even mooi uit. Je hebt niet in alle gevallen een bouwvergunning nodig. Dit is namelijk afhankelijk van een aantal factoren, zoals de afmetingen en de plaats waar het komt te staan. Al overtuigd geraakt en wil je graag een tuinhuis met overkapping gaan kopen? Houd er dan wel rekening mee dat je in sommige situaties wél een bouwvergunning nodig hebt. Gelukkig kan je tegenwoordig snel en digitaal een vergunning aanvraag of melding doen. Succes!

Categorie:Inspiratie
Vorig bericht
Woning stijlvol inrichten met een klein budget
Volgend bericht
Hoe ziet uw gevel er uit?