15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://jsmvastgoed.nl 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Waarom een terrasoverkapping een goed idee is

Stel, je hebt een mooie woning met een ruim terras. Het eerste weekend dat het zonnetje zich laat zien, leent zich natuurlijk bij uitstek voor een heerlijke BBQ. In het wisselvallige klimaat van Nederland kunnen die weerplannen als sneeuw voor de zon verdwijnen en omslaan in een goede regenbui. Balen. Nu moet je de BBQ alsnog afblazen. Of toch niet? Een terrasoverkapping van Foravida kan namelijk uitkomst bieden.

1. Het oog wil ook wel wat

Esthetiek is belangrijk voor elk huis, vooral als je de woning wilt verkopen. Bijna niets overtreft de elegantie van een prachtige terrasoverkapping. Sommige mensen kiezen er zelfs voor om de terrasoverkapping naadloos te laten integreren en op te nemen in het bestaande ontwerp van het huis. Anderen kiezen er juist voor om wat extra contrast toe te voegen, waardoor er bijvoorbeeld een tuinhuisje-effect ontstaat.

2. Geen hinderlijke zonnestralen

Terrasoverkappingen fungeren als de eerste verdedigingslinie tegen zonnestralen. Hiermee koel je niet alleen het terras, maar ook de rest van je woning. Mensen zijn soms nog wel eens in verwarring met dat een zonnescherm voor een beschut buitenplekje zorgt, maar eigenlijk zijn zonneschermen speciaal ontworpen om het binnenklimaat wat behaaglijker te maken. Met een terrasoverkapping heb je het beste van twee werelden, namelijk een zonwerend plekje buiten en ook het binnenklimaat zal een stuk comfortabeler aanvoelen. Daarbij houd je natuurlijk vrij zicht op de tuin. Ook dat mag als een groot voordeel worden gezien!

3. Van meerwaarde voor je woning

Terrassen en terrasoverkappingen zijn van meerwaarde voor je woning, als je van plan bent om het ooit te gaan verkopen. Andere mensen vinden het namelijk een groot voordeel, als ze onbeperkt tijd kunnen doorbrengen in de tuin met hun gezin. Een terrasoverkapping maakt dit mogelijk. Je verfraait zowel de tuin als het huis, en ook nog op een betaalbare manier. Terrasoverkappingen zijn relatief snel en goed te plaatsen. Ook hoef je in de meeste gevallen geen vergunning aan te vragen om een terrasoverkapping te bouwen.

Categorie:Interieur
Vorig bericht
Alles wat een bouwvakker nodig heeft!
Volgend bericht
Het belang van straatmeubilair