15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://jsmvastgoed.nl 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hoe ziet uw gevel er uit?

Woningen worden nog steeds gebouwd met stenen. Om een woning een eigen specifieke outlook te geven, kan er gebruik worden gemaakt van een gevelbekleding. Om een woning een unieke uitstraling te geven, maar het wordt ook veel gebruikt bij renovaties. Lelijke gevels worden voorzien van een fraaie bekleding.

Gevelbekleding in verschillende materialen

Voor de uitstraling is het materiaal van de gevelbekleding van belang. Er zijn vele soorten mogelijkheden zoals natuursteen, hout, composiet, kunststof, metaal of een groene bedekking met planten. Elk materiaal heeft zijn eigen kwaliteiten, onderhoud en natuurlijk zijn prijs. Hout en kunststof, maar ook composiet zijn veel gebruikte materialen. Hout heeft een fraaie en natuurlijke uitstraling, maar vergt onderhoud. Kunststof is er in vele soorten en kan geleverd worden met een houtstructuur. Composiet is een materiaal wat gemaakt is van houtvezels en pvc.

Hout of composiet?

Niet elk hout is geschikt voor gevelbekleding. Uitsluitend hout met een duurzaamheidsklasse 1 of 2 zijn geschikt. Hardhout heeft ondanks zijn duurzaamheid periodiek onderhoud nodig. Schilderwerk zal om de vijf jaar gecontroleerd moeten worden tenzij je kiest voor een natuurlijke vergrijzing van het hout. Bij een composiet gevelbekleding kies je voor de gulden middenweg. Hout composiet is samengesteld uit houtvezel en kunststof PVC. Er is ook een natuursteen variant. In plaats van hout wordt dan steengruis gebruikt. Composiet is een duurzaam materiaal wat kleurecht is en nauwelijks onderhoud vergt.

Een alternatief is kunststof

Kunststof varianten zijn er genoeg; PVC, HPL, polyester en klassiek kunststof. Het grote voordeel is de prijs, de duurzaamheid en het geringe onderhoud. High Pressure Laminate zien we vooral bij de afwerking van dakkappelen, goten en gevelbedekking. Het is een hard materiaal, dankzij de productiemethode van hoge druk en hoge temperatuur. Het wordt gefabriceerd uit samengeperst papierpulp en hars. Gevelbedekking van polyester heeft veelal het uiterlijk van metselwerk en wordt om die reden veelvuldig gebruikt. De panelen hebben een hardschuimkern van PVC met een toplaag. De panelen zijn licht in gewicht en daardoor eenvoudig plaatsbaar.

Categorie:Wonen
Vorig bericht
Waarom kiezen voor een tuinhuis met overkapping?
Volgend bericht
Woning stijlvol inrichten met een klein budget