15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://jsmvastgoed.nl 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuw huis?

Wanneer je een onroerend goed koopt, is het belangrijk aandacht te besteden aan de details van de onderhandeling om toekomstige verliezen te voorkomen. Aangezien de aankoop van invloed kan zijn op jouw budget voor een lange termijn, bent je zeker op zoek naar een veilige zaak.

Daarom is het belangrijk om aandacht te besteden aan essentiële punten om jouw aankoop te doen. Concentreer jouw inspanningen op specifieke situaties van jouw keuze, maar zorg ervoor dat je alert blijft tijdens het hele proces van de verwerving van jouw eigendom.

Denkt je erover een huis te kopen? Bekijk vervolgens de belangrijkste punten die in acht moeten worden genomen alvorens een contract te sluiten. Bekijk ze!

 1. Totale waarde van de aankoop
  Het eerste en wellicht belangrijkste punt dat moet worden geanalyseerd alvorens een onroerend goed te kopen, betreft de financiële kwesties, vooral voor kopers die voor financiering kiezen. Plan goed en ken de totale kosten van de operatie, zodat je niet meer uitgeeft dan aanvankelijk was overeengekomen.

Tot de factoren die de totale kosten verhogen behoren bijvoorbeeld belastingen en heffingen, die een verhoging van ongeveer 5% van de totale waarde van het onroerend goed kunnen betekenen. Vergeet ook niet de uitgaven voor meubilair, kleine verbouwingen, installatie van diensten enz.

 1. Elektrisch gedeelte van het eigendom
  Kunt je zich voorstellen hoe erg het zou zijn om in een woning te trekken en dan pas te ontdekken dat deze niet aan de elektriciteitsbehoefte van jouw gezin kan voldoen?

Probeer meer te weten te komen over het elektrische paneel, controleer wat de spanning van de stopcontacten is en zoek uit of de woning meer uitgaven op dit gebied zal vragen, omdat de waarde ervan je gemakkelijk van gedachten kan doen veranderen en een andere optie kan kiezen.

 1. Kranen en douches
  Als je de douche aanzet en de kranen opendraait, hoe ziet het water er dan uit? Als het er normaal uitkomt, dan zijn er geen duidelijke problemen. Maar als het even duurt voor het eruit komt of als het een roodachtige kleur heeft, wees dan alert en zoek uit waarom.

Soms kan dit gewoon een klein drukprobleem zijn of een indicatie dat de kraan lange tijd niet heeft opengestaan. Dit kunnen echter ook tekenen zijn van gebrekkig sanitair of gebrek aan onderhoud van de leidingen.

 1. Deuren, vloeren, plafonds en muren
  Als je een bepaalde hoeveelheid stof ziet ophopen op de vloer in de buurt van houten deuren of kasten, wees dan alert – dit kan een teken zijn van een termietenplaag. Misschien kunt je het probleem gemakkelijk oplossen, maar het kan ook een chronisch probleem zijn dat regelmatige verzorging vereist.

Let bovendien altijd op vlekken op het plafond of de muren, want die kunnen erop wijzen dat de woning te lijden heeft onder infiltraties.

 1. Documentatie
  Of het nu gaat om een nieuw pand of een gebruikt pand, controleer of de documentatie is geregulariseerd en of het gebouw geschikt is voor verkoop. Niets is erger dan een deal sluiten en dan een grote zorg te hebben omdat de juiste documentatie ontbreekt.

Bij het zoeken naar de ideale woning die aan jouw profiel beantwoordt, is het belangrijk aandacht te besteden aan alle details die de woning aantrekkelijk maken. Koop niet impulsief en ga na of het jouw investering meerwaarde zal geven. Volg tijdens het hele proces nauwgezet de procedures en zorg ervoor dat alles op de juiste manier verloopt.

Categorie:Vastgoed
Vorig bericht
Hoe kun je het best investeren in vastgoed?
Volgend bericht
Alles wat een bouwvakker nodig heeft!