15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://jsmvastgoed.nl 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hoe kun je jezelf het best inspireren voor het inrichten van je huis?

Ga je verhuizen? Heb je net een nieuw huis of wil je je huis een metamorfose geven? Dan kan je vast wel wat inspiratie gebruiken voor de nieuwe inrichting. Leuke ideeën, die jouw nieuwe interieur iets extra’s geven. Want hoe leuk een nieuw huis inrichten ook is, zelf heb je misschien niet altijd de creativiteit om je huis een bijzondere, unieke uitstraling te geven. En dat hoeft ook helemaal niet, want woonstylisten en interieurontwerpers komen maar wat graag met creatieve ideeën voor jouw interieur. In deze blog geven we je tips, waar je inspiratie op kunt doen voor jouw nieuwe woninginrichting.

Leuke ideeën opdoen in verschillende interieurmagazines

Ideeën opdoen in woonbladen is een prima eerste stap, als je van plan bent je nieuwe woning in te gaan richten. Kijken wat je leuk vindt. Wat spreekt je aan, wat beslist niet. Er zijn veel verschillende woonbladen met ieder een eigen sfeer. Zomaar wat voorbeelden: Eigen Huis & Interieur biedt veel inspiratie als je van design houdt. VT wonen past helemaal bij jou als je van interieurmode houdt. Scandinavian Living voor liefhebbers van een Scandinavische sfeer in huis en Residence als je van luxe, duurder interieur houdt. Ook woonwinkels hebben vaak hun eigen woonblad. Het is zeker de moeite waard om daar ook woonbladen op te vragen, zodat je je breed kunt oriënteren.

Maak je eigen moodboard

Hoe vind je uit welke sfeer bij jou past? Door een eigen moodboard te maken. Scheur uit woonbladen en tijdschriften dingen wat je aanspreken. Plak dit op een groot vel papier of op een stuk karton. Gaandeweg zal je gaan zien wat jou werkelijk aanspreekt, welke sfeer het beste bij jou past en welke meubels en andere woonproducten je daar het beste bij kunt kopen. Het moodboard is ook heel handig als je een stylist om interieuradvies wilt vragen.

Woonprogramma’s op tv als inspiratiebron

Op het ogenblik zijn er veel woonprogramma’s op tv. Voor ieder wat wils. Daarin wordt ook vaak gebruik gemaakt van een moodboard en krijg je ideeën en tips van interieurstylisten, hoe de grote metamorfose van jouw interieur aan te pakken. Het is zeker de moeite waard om hier naar te kijken. Ook kun je ter inspiratie woonprogramma’s op tv terugkijken.

Rondneuzen op internet

Type op je laptop of tablet maar eens ‘wooninspiratie’ in. Dan krijg je allerlei woonwinkels te zien met hun collectie meubels en woonideeën. Ook vind je wooninspiratie op Pinterest, Instagram en andere social media. Trek maar eens een dagje uit om creatieve ideeën te googelen.

Je laten inspireren door andere huizen te bekijken

Hoe richten anderen hun woning in? Binnenkijken bij andere huiseigenaren is altijd leuk en heel verrassend. Veel woonbladen en websites geven je de kans om unieke interieurs te bekijken. Kijk bijvoorbeeld eens op roomed.nl, hoog.design.nl of homedeco.nl en googel ook op eens ‘interieurs van binnen bekijken’. Dan vind je volop inspiratie voor je nieuwe huis!

Categorie:Inspiratie
Vorig bericht
De 10 leukste woon ideeën
Volgend bericht
De Leukste gadgets voor in je huis