15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://jsmvastgoed.nl 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Polyethyleen buizen zorgen voor hoogwaardige ventilatiesystemen

De kunststof Polyethyleen is vaak de basis voor hoogwaardige ventilatiesystemen. Bij industriële bouwprojecten is het van belang dat het ventilatiesysteem duurzaam en betrouwbaar is. Vanwege de specifieke eigenschappen van Polyethyleen wordt er dan vaak voor deze kunststof gekozen.

Polyethyleen, een veelzijdige kunststof met unieke eigenschappen

In het dagelijks gebruik wordt de kunststof Polyethyleen vaak HDPE genoemd. HDPE is de afkorting van High Density Polyethyleen. HDPE valt binnen de groep van polyolefinen en is een kristallijne thermoplastische kunststof. Het temperatuurbereik van Polyethyleen ligt tussen -30°C tot +80°C en daarbij neemt het geen vocht op. Andere kenmerkende eigenschappen zijn de uitstekende elektrische isolatie en de grote slagvast- en taaiheid. Polyethyleen is te verkrijgen in veel verschillende vormen, zoals: platen, buizen, staven, fittingen en hulpstukken voor leidingsystemen.

HDPE is prima te bewerken

Zagen, frezen, verspanen, water- en lasersnijden zijn voorbeelden van bewerkingen waarmee Polyethyleen prima te bewerken is. Het verlijmen van HDPE is daarentegen erg lastig, dit vanwege het apolaire oppervlak van deze kunststof. Koppelingen tussen Polyethyleen onderdelen worden daarom meestal gerealiseerd door middel van lasverbindingen.

Complete ventilatiesystemen

Om een compleet ventilatiesysteem te kunnen produceren, heeft de verwerker de beschikking over een uitgebreid assortiment buizen en hulpstukken. De zwarte ventilatiebuizen zijn te verkrijgen in diameters tussen de 400 en 1400 mm. Daarnaast zijn er vele soorten hulpstukken beschikbaar. Voorbeelden van deze hulpstukken zijn: bochten, terugslagkleppen, dakdoorvoeren, buiseinden met rooster en regenkragen. Op vinkkunststoffen.nl is het complete assortiment Polyethyleen ventilatiesystemen te bekijken.

Vele toepassingsgebieden

Naast ventilatiesystemen kennen de Polyethyleen platen, buizen en leidingsystemen nog veel andere toepassingsgebieden. Deze liggen hoofdzakelijk in het industriële segment en voorbeelden van deze toepassingsgebieden zijn: apparatenbouw, waterbehandeling en de voedingsmiddelenindustrie. Daarnaast wordt HDPE ook ingezet in toepassingen, zoals opvangbakken, orthopedie en viskwekerijen.

Categorie:Inspiratie
Vorig bericht
Vier manieren om je pauze nuttig in te vullen
Volgend bericht
Wat kan een makelaar voor je doen?