15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://jsmvastgoed.nl 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Zo pak je het buitenschilderwerk van je woning aan

Als je de gelukkige bezitter bent van een huis, ontkom je er niet aan: het buitenschilderwerk. Om de woning in goede staat te houden is het belangrijk de kozijnen, deuren en het houtwerk aan de gevel om de paar jaar te voorzien van een verse laag verf. Je kunt hiervoor een schilderbedrijf inhuren, maar je kunt ook zelf aan de slag gaan. In dit artikel lees je hoe je zelf aan de slag kunt gaan.

Ladder of steiger?

Om ook het schilderwerk op hoogte veilige uit te kunnen voeren, dien je gebruik te maken van een ladder of steiger.

Enkele ladder: Een enkele ladder is eenvoudig in gebruik, doordat deze enkel tegen de muur of gevel geplaatst hoeft te worden en eenvoudig te verplaatsen is. Je bent echt wel beperkt in werkruimte.

Tweedelige ladder: Tweedelige ladders zijn met name bedoeld voor werken op grotere hoogtes. Ook kun je een tweedelige ladder in een A-vorm plaatsen, waardoor deze niet tegen de muur of gevel hoeft te steunen.

Rolsteiger: Een rolsteiger staat op grote stevige wielen en is daardoor eenvoudig te verplaatsen. Het biedt tevens veel werkruimte. Dit maakt een rolsteiger uiterst geschikt voor het schilderen van de buitenboel.

Gevelsteiger: Gevelsteigers staan daarentegen vast. Ze zijn daarom met name geschikt voor klussen waarbij je langere tijd vanaf één plek werkt. Om ze te verplaatsen moet je ze namelijk afbreken en weer opbouwen.

De voorbereidingen

Over het algemeen geldt: een goede voorbereiding zorgt voor een duurzamer eindresultaat. Zorg er daarom voor dat je het houtwerk schoonmaakt met een spons en een sopje, ontvet met ammonia (verdund met water) en het vervolgens licht opgeschuurd. Plak het niet-te-verven gebied zorgvuldig af met schilderstape.

Houdt bovendien het volgende in gedachte:

Zorg voor hoogwaardig materiaal: Kies voor kwasten en verfrollers in verschillende afmetingen die geen haartjes of pluizen achterlaten. Zorg tevens voor een goed dekkende verf.

Let op de weersomstandigheden: Vermijd regen, harde wind en zeer lage (5 ℃ en lager) en zeer hoge temperaturen (25 ℃ en hoger). Droog weer met een temperatuur tussen de 15 en 20 ℃ is perfect.

Categorie:Wonen
Vorig bericht
Met een Vastgoedhypotheek beleggen in onroerend goed
Volgend bericht
Vier manieren om je pauze nuttig in te vullen