15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://jsmvastgoed.nl 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Voordelen van een vloer van PVC

Ga jij verhuizen, verbouwen of overweeg je simpelweg om een nieuwe vloer in je huis te leggen? Dan valt er ontzettend veel te kiezen. Tegenwoordig is een vloer van PVC bijzonder populair. Of je nu een houtlook vloer wilt in een Hongaarse punt of een vloer in betonlook: PVC biedt het allemaal! In dit artikel zetten we de voordelen van PVC voor je op een rij.

1. Waterbestendig

Eén van de grootste voordelen: een vloer van PVC is 100% waterbestendig. Het kunststof materiaal zorgt ervoor dat water volledig wordt afgestoten en de kwaliteit van de vloer behouden blijft. Bovendien maakt dit een PVC vloer geschikt voor in de keuken, het toilet of zelfs een vochtige ruimte als de badkamer.

2. Geluiddempend

PVC is door het ietwat zachte kunststof materiaal ook nog eens zeer geluiddempend. Dit geldt voor zowel contact- als loopgeluid. Dit maakt dit type vloer uiterst geschikt voor appartementen of bovenwoningen. Zo weet je namelijk zeker dat je buren geen last van je zullen hebben.

3. Goed te combineren met vloerverwarming

PVC vloeren zijn uitstekend te combineren met vloerverwarming. Door het kunststof materiaal van de PVC vloer in combinatie met de plankopbouw, heeft de vloer een bijzonder lage warmteweerstand in vergelijking met andere type vloeren. De warmteweerstand betekent in welke mate de vloer weerstand biedt tegen de warmte, oftewel: hoe snel een vloer warmte doorlaat.

4. Onderhoudsvriendelijk

Met een PVC vloer kun je het uiterlijk creëren van hout, maar dan op een onderhoudsvriendelijke manier. Een vloer van PVC is ontzettend onderhoudsvriendelijk; regelmatig stofzuigen en zo nu en dan dweilen met vochtige doek is voldoende. De kwaliteit van de vloer blijft zelfs het beste behouden als je géén (chemische) schoonmaakmiddelen gebruikt.

5. Eenvoudig te leggen

Doordat de meeste vloeren van PVC geen klikverbinding hebben, maar direct worden verlijmd op de ondergrond is het mogelijk om voor elk patroon te kiezen dat je maar wilt. Bovendien maakt dit een PVC vloer ook eenvoudig te leggen.

Categorie:Inspiratie
Vorig bericht
Afvoer ontstoppen: 5 handige tips
Volgend bericht
Waarom een kledingkast moet passen bij je interieur