15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://jsmvastgoed.nl 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Zo maakt een kraan jouw badkamer af!

De wereld van kranen is groot en wordt alsmaar groter. De belangrijkste kranen zijn de wastafel-, bad- en douchekranen of thermostaatkraan. Heb je ook nog een aparte wc, dan is er nog de fonteinkraan. Daarnaast vliegen de kleuren ons tegenwoordig om de oren: zilverkleurige RVS kranen zijn allang niet meer de enige spelers in kranenland. Wat we wel weten is dat de kranen hierdoor ook de echte eyecatchers in de badkamer zijn geworden. Denk aan zwart, messing of koper kleur. Wat voor soort kranen zijn er en hoe ze jouw badkamer afmaken? In dit artikel leggen we het uit.

Inbouwkraan of opbouwkraan

Het eerste waar naar gekeken wordt is de keuze voor de inbouw- of opbouw kranen. De inbouwkranen zijn razend populair, omdat het leidingwerk is weggewerkt achter de muur. Naast de luxe en strakke uitstraling zorgt het ervoor dat je makkelijk kunt schoonmaken en ruimte overhoudt voor toiletartikelen. Opbouwkranen nemen daarentegen meer ruimte in, maar zijn ook stijlvol en makkelijker te monteren.

Één of twee grepen?

Daarnaast kun je bij kranen tegenwoordig kiezen voor één of twee grepen. Twee grepen is het traditionele model kraan waarin je warm en koud zelf kunt mengen tot de gewenste temperatuur. Één greep is een strakker exemplaar waarin je dus maar één menghendel hebt om de temperatuur te bepalen.

De mooiste stijl voor jouw badkamer

Tot slot is het hebben van de juiste kraan ook een afweging die wordt gemaakt in combinatie met de stijl van de badkamer. Heb je bijvoorbeeld een donkere badkamer, dan kunnen zwarte kranen jouw badkamer afmaken. Is jouw badkamer kleurrijker, zoals een grijsgroene kleur? Dan kunnen traditionele kranen in een messing kleur jouw stijl in de badkamer helemaal afmaken.

Je kunt dus wel stellen dat kranen de eyecatchers van ruimtes zijn. Kies een kraan die bij jouw interieur en smaak past. Moderner, traditioneler of juist strakker en tijdloos.

Categorie:Wonen
Vorig bericht
Een hypotheekadvies levert voordeel op
Volgend bericht
5 x waarom een vinyl vloer ideaal is