15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://jsmvastgoed.nl 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Een hypotheekadvies levert voordeel op

Er is een duidelijke schaarste in koopwoningen. Het aanbod van koopwoningen ligt aanmerkelijk lager dan voorafgaande jaren. Woningen die te koop worden aangeboden worden in snel tempo boven de vraagprijs verkocht. Aantal hypotheken blijft groeien Het aantal verkochte woningen heeft een relatie met het aantal hypotheken dat wordt afgesloten. In 2020 zijn er dan ook minder hypotheken afgesloten voor nieuwe woningeigenaren. Toch is het aantal hypotheken gegroeid ten opzichte van vorige jaren. Het betreft vooral herfinancieringen en aanvullende leningen voor verbouwingen of het verduurzamen van de woning. In 2020 is er voor 155 miljard euro aan hypotheken verstrekt.

Onafhankelijk hypotheekadvies

Bij het afsluiten van een hypotheek nemen de meeste mensen een hypotheekadviseur in de hand. De adviseur werkt voor de aanvrager en niet voor een hypotheekverstrekker. De adviseur is onafhankelijk omdat er geen sprake is van een provisie van de hypotheekverstrekker. De rekening wordt door de aanvrager betaald. De tarieven zijn nogal verschillend. Bij de bekende hypotheek adviseurs wordt tussen de 2000 en 3000 euro gevraagd. Een online advies is dikwijls goedkoper.

Voordeel door de juiste hypotheek

Ondanks de kosten van een hypotheek adviseur kan zijn advies een voordeel opleveren. Een voor jou juiste hypotheek levert al snel een forse besparing op gedurende de looptijd. De adviseur kent de markt en kan op basis van zijn expertise de beste hypotheek aanbieder aanwijzen. Een juist advies voor het kiezen van de juiste rentevast periode en de vorm van de hypotheek compenseert ruimschoots de kosten. Mensen zijn geneigd om uitsluitend naar de rente te kijken, maar er zijn meer aspecten.

Inzicht in maandelijkse lasten

De rente voor een hypotheek is nog steeds laag. Naast het rentetarief moet een hypotheek afgelost worden. Die aflossing kan op basis van annuïteit of lineair en er is een mogelijkheid om meer boetevrij af te lossen. Kiezen voor zekerheid door een lange rentevaste periode kan een veilig gevoel betekenen. Een hypotheekadviseur kan alle mogelijkheden aan de hand van een vaste lastenberekening berekenen. Dit geldt ook voor een verzekering voor arbeidsongeschiktheid en of overlijden. Fiscaal gezien is het kopen van een eigen woning nog steeds aantrekkelijk ondanks de ingezette belastingvermindering. Voor 2021 kan de rente voor maximaal 40 procent worden afgetrokken in box 1. Voor bepaalde groepen is een adviseur zeker aan te bevelen. Bijvoorbeeld als je ondernemer bent of als je zelf een woning bouwt die gefinancierd moet worden. In tegenstelling tot mensen die een inkomen uit loondienst hebben, krijg je te maken met andere voorwaarden en speciale regelingen.

Categorie:Wonen
Vorig bericht
Handige reviews voor het maken van je keuze
Volgend bericht
Zo maakt een kraan jouw badkamer af!