15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://jsmvastgoed.nl 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hoe kan ik besparen op mijn energierekening?

Wil je graag besparen op jouw energierekening, maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken? Dan is dit de blog voor jou, want hierin vertel ik jou graag hoe je dit precies moet aanpakken, waar je op moet letten en wat je eventueel kan veranderen in jouw huis.

Welk soort lamp gebruik jij in huis?

Om jouw energierekening te verminderen, moet je jouw energieverbruik naar beneden halen. Dit kan je onder andere doen door energiezuinige lampen te gebruiken. LED licht is een energiezuinige optie, want de meeste hiervan gebruiken slechts 3 watt of minder! Vergeleken met bijvoorbeeld een spaarlamp, die 8 watt gebruikt, bespaar je al 5 watt uit per uur met één lamp. Stel je voor hoeveel het kan besparen met de hoeveelheid lampen jij in huis hebt. Led lampen hebben ook een langere levensduur en gaan dus langer mee dan bijvoorbeeld een halogeen- of spaarlamp. Al zijn ledlampen duurder in de winkel dan de andere lampen, je kan er fors mee besparen, omdat ze zo energiezuinig zijn.

Verschillende soorten stekkerdozen

Een andere manier die ik toepas in mijn huis om energie te besparen zijn stekkerdozen met een aan- uitknop. Hiermee kan je in een snelle beweging vele apparaten uitschakelen. Dit is vooral handig voor de zogenoemde sluimers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de tv, de magnetron en het koffieapparaat. Deze apparaten schijnen uit te staan, maar toch brand dat ene lampje nog. Op de lange duur verbruikt dit ook veel energie. Je hebt ook stekkerdozen met een timer. Je geeft dan een draai aan de timer en deze telt dan langzaam af. Wanneer de tijd dan verstreken is, schakelt de stekkerdoos vanzelf uit en gaan de apparaten die gekoppeld staan uit. Dit is een goede optie als je s avonds veel in slaap valt, terwijl je tv aan het kijken was.

Venray

Dankzij zonnepanelen kan je ook veel besparen op jouw energierekening. Dit komt, omdat je minder afhankelijk bent van jouw energieleverancier Je gebruikt dan namelijk de energie die jouw zonnepanelen hebben opgevangen en de energie die jouw energieleverancier levert gebruik je minder. De kosten van zonnepanelen Venray heb je, dankzij deze besparing, er ook in een paar jaar uit. Sommige gemeenten, zoals onder andere Veghel, betalen particulieren de BTW terug van de zonnepanelen. Woon je in een andere gemeente? Kijk dan even online of bel jouw gemeente om erachter te komen of je ook de BTW terugkrijgt.

Natuma

Woon je in Veghel en wil je graag zonnepanelen laten installeren? Dan kan je dit laten doen door het bedrijf Natuma. Dit bedrijf plaatst al tien jaar zonnepanelen en geeft hun klanten vijfentwintig jaar garantie op hun producten. Natuma geeft jou ook graag eerlijk advies die jou verder kan helpen.

Ik hoop je geïnformeerd te hebben over hoe je kan besparen op jouw energierekening, zodat je een centje overhoudt voor iets leuks aan het einde van de maand.

Categorie:Inspiratie
Vorig bericht
Wat kan een makelaar voor je doen?
Volgend bericht
Hoe kan ik een lekkage in de badkamer opsporen?