15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://jsmvastgoed.nl 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Zo bespaar je ruimte in je badkamer

Je badkamer is dé plek in huis waar je letterlijk en figuurlijk even alle stoom van de dag kunt afblazen. Niets zo ontspannend als het moment waarop je het ligbad in stapt en de geur van Kneipp de ruimte vervuld. Dit geldt uiteraard voor degenen met ligbad die er graag van mogen genieten, want een even grote groep mensen geeft de voorkeur aan het nemen van een douche. De douche kent natuurlijk nog een groot voordeel en dat is dat hij ruimtebesparend is. Want soms is een badkamer net even iets te krap om er al je wensen je in te kunnen realiseren.

Welke items zijn voor jou écht belangrijk in de badkamer?

Iedereen heeft wel een beeld van zijn of haar ideale badkamer, zeker wat betreft kleur, sfeer en materialen. Welke onderdelen er terugkomen in je badkamer hangt mede af van je woonsituatie. Woon je alleen, dan bepaal je het helemaal zelf. Woon je samen, of zijn er jonge kinderen, dan kan je keuze meer praktisch van aard zijn. Gezinnen met jonge kinderen geven vaak de voorkeur aan het hebben van een ligbad en toilet. Zo kunnen de kinders ook ’s nachts snel bij het toilet zijn, en kunnen ze daarnaast lekker badderen. Alles wat nodig is is dan aanwezig: een wastafel, ligbad en toilet.

Stellen, of alleenstaanden zonder jonge kinderen, hebben wat dat betreft meer keuzevrijheid. Gaan we voor een ligbad of juist voor een douchecabine?

De meest voorkomende badkamer items zijn:

  • toilet
  • wastafel
  • ligbad
  • douchecabine
  • wasmachine
  • droger

Nog steeds zijn er tal van huishoudens waar ook de wasmachine en droger zich in de badkamer bevinden. Dit hoeft ook helemaal niet bezwaarlijk te zijn indien e.e.a. netjes is afgewerkt en er voldoende ruimte aanwezig is.

Ruimte in de badkamer creëren met een douchecabine

Wie gaat voor een praktische badkamer kiest meestal voor een douchecabine. Deze zijn namelijk in zeer moderne uitvoeringen verkrijgbaar van veiligheidsglas bijvoorbeeld. De cabine omhelst dan meestal 1 of 2 direct zichtbare wanden, doordat de douche in de hoek van de badkamer is gesitueerd. Uitermate stylish. Kies je voor 1 glazen wand dan creëer je een inloopdouche. Bij de keuze voor 2 wanden, waarvan 1 als deur fungeert, ontstaat er een heuse cabine. De klassieke douchecabine, welke uit 4 wanden bestaat en een opzichzelfstaande cabine vormt kent een heel nieuw strak design. 

Douchecabines zijn er in alle soorten en maten. Zo kun je kiezen voor een schuifdeur, of een hoekinstap bijvoorbeeld. 

Overige manieren om ruimte te besparen in de badkamer

Daar waar weinig ruimte aanwezig is werk je in de hoogte. Zo kunnen wasmachine en droger via een tussenstuk op elkaar gestapeld worden en de hoogte ingaan. Plaats een wandje naast deze was-droog combinatie, waardoor je een afgescheiden ruimte creëert, voor het ligbad bijvoorbeeld, of voor de douchecabine. Loze ruimte boven het toilet kun je voorzien van een mooie hangkast, of van treden. Onder de wasbak kun je een meubel plaatsen, of planken, en boven de wasbak is er ruimte voor een spiegelkastje. Het geeft de badkamer extra klasse én opbergruimte!

Categorie:Wonen
Vorig bericht
Nieuwe keuken kopen? Met deze tips koop jij de keuken van je dromen
Volgend bericht
Handige reviews voor makkelijke overwegingen