15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://jsmvastgoed.nl 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Epoxyvloer nog steeds een veelgemaakte keuze door bedrijven

De epoxyvloer is al jarenlang voor veel bedrijven dé ideale vloer. Door de lage prijs in aanschaf en de zeer lange levensduur van de vloer is het een logische keuze voor bedrijven. De investering van de vloer wordt, naarmate het aantal vierkante meters stijgt, zelfs nog goedkoper. Er zijn echter ook nog andere redenen waarom er nog niet een goed alternatief is gevonden voor de epoxy vloer en waarom deze vloer zo veelzijdig gebruikt wordt. Lees verder om te bepalen of deze vloer ook voor jouw bedrijf de ideale oplossing is.

Epoxy gietvloer

Een epoxyvloer is een gietvloer, dat wil zeggen dat de vloer niet gelegd wordt zoals tegels, maar over de ondervloer gegoten wordt. Dit klinkt makkelijk, maar hierbij is aanleg door een professioneel bedrijf wel wenselijk. De kwaliteit van de ondervloer is namelijk van directe invloed op de zichtbare vloer. Eventuele oneffenheden zullen door de vloer zichtbaar worden en niet goed hechtende delen zullen los kunnen laten. Vandaar dat een bedrijf voor epoxyvloeren altijd een grondige inspectie zal doen. Indien nodig zal de ondervloer vormvast en stabiel gemaakt worden. Oneffenheden worden eerst opgevuld en er wordt een extra hechtende primer aangebracht. Hierna kan de vloer gegoten worden.

Voordelen van de epoxyvloer

Een epoxyvloer heeft als grote voordeel dat deze naadloos is. Er zijn geen voegen of naden zoals bij tegels, hout of PVC het geval is. De vloer is bovendien waterdicht en bestand tegen veel verschillende soorten chemicaliën. Ook kan een epoxyvloer een zwaar gewicht zonder moeite dragen. Belasting van voertuigen zal ook geen probleem zijn. Hierdoor zie je epoxyvloeren ook wel in garages, showrooms en magazijnen. Een epoxy vloer is niet bijzonder krasbestendig, daarom zal de vloer na verloop van tijd wel zijn glans verliezen. Voor zakelijk gebruik is dit echter meestal geen probleem. Lees verder om ook meer te weten te komen over hét alternatief voor de epoxy gietvloer voor gebruik in woningen.

De gewenste eigenschappen aan een epoxyvloer geven

Nog een reden om naar een specialist te gaan voor jouw bedrijfsvloer. Een specialist kan extra eigenschappen aan de vloer toevoegen door additieven in het mengsel te doen of coatings aan te brengen. Voorbeelden zijn antistatisch maken, wat ideaal is voor ziekenhuizen. Of een antislip vloer, welke in alle plaatsen waar mensen lopen uitkomst kan bieden. Naast functionele eigenschappen, kan een epoxy vloer ook aan alle wensen voor het uiterlijk voldoen. De vloer is er in vrijwel alle mogelijke kleuren en er kunnen leuke toevoegingen gedaan worden. Denk aan het bedrijfslogo in de vloer verwerken of belijning en bewegwijzering aanbrengen.

Epoxyvloer voor vloerverwarming

De kracht van epoxy is dat dit materiaal keihard wordt. Het nadeel hiervan is dat er door thermische verschillen scheuren kunnen ontstaan. Epoxy en vloerverwarming gaat in de regel niet goed samen. Dit maakt ook dat een epoxy gietvloer voor woningen niet vaak gekozen wordt. Gelukkig is er een beter alternatief, namelijk de PU gietvloer. Deze vloer is zachter en prettiger in gebruik dan epoxy en blijft iets elastisch. Hierdoor kan een PU gietvloer wel op vloerverwarming. Ook in kantoren of openbare ruimtes kan de PU gietvloer een alternatief zijn voor de epoxyvloer. Deze vloer is echter minder sterk, laat je dus goed informeren.

Categorie:Interieur
Vorig bericht
Waarom een kledingkast moet passen bij je interieur
Volgend bericht
Nieuwe keuken kopen? Met deze tips koop jij de keuken van je dromen